Szolgáltatásaink:

  • tervezése, telepítése, beüzemelése,
  • meglévő rendszer karbantartása, javítása,
  • tavaszi beüzemelés,
  • téliesítése, víztelenítése.

Mennyi ideig tart az öntözőrendszer telepítése?

Minden a körülményektől függ – a kert méretétől, az időjárástól, a tereprendezéstől.

 Mennyibe kerül egy minőségi öntözőrendszer? Az ár sok tényezőtől függ, mint például a kert mérete, a tereprendezés típusa, a felhasznált anyagok

 

Valóban lehet pénzt megtakarítani öntözőrendszerek használatakor? A jó öntözőrendszer pénzt takarít meg, miközben a gyepet jó állapotban tartja. Megfelelő kialakítással sokféle módon spórolhat: Az öntözőrendszer időzítőt használ. Lehetőség van a permetezés idejének és időszakának beállítására. A fent említett esőérzékelők is nagy előnyt jelentenek.  Az öntözőrendszerek karbantartása nagyon fontos,évszaknak megfelelően.  A víz szivároghat a régebbi vagy rossz minőségű rendszerekből, ami csak szükségtelenül növeli a költségeit.

Öntözőrendszer – a szép kert kulcsa Irigyli a szomszéd kertjét?

Nem érti, hogy lehet olyan gyönyörű zöld a pázsitja, és az Öné miért van mérföldekre a zöld színtől? Pedig a lehető legjobban gondoskodik róla? A különbség tényezője lehet az öntözőrendszer. Az öntözőrendszer telepítése előtt olvassa el az alábbi információkat. Ha elkezdett gondolkodni egy automatikus öntözőrendszer telepítésén, akkor valószínűleg néhány alapvető kérdés érdekli. És a következő sorokban válaszolunk is ezekre. Az automatikus öntözőrendszer több vizet fogyaszt, mint amennyit jelenleg használ? Nem, az automata öntözőrendszer valójában vizet takarít meg. Egy jól megtervezett és hatékony rendszer pontosan annyi vizet használ fel, amennyire a kertnek szüksége van. Ezenkívül a modern öntözőrendszerek esőérzékelővel is rendelkeznek – a rendszer tudja, mikor esik, és automatikusan kikapcsol. Időt takarít meg az öntözőrendszer? Az Öné biztosan. Egy percet sem kell töltenie a gyep öntözésével. A rendszer mindent megtesz , még akkor is, ha távol van otthonától. Az öntözőrendszer olyan hatékony, mint a kézi öntözés? Az automatikus öntözőrendszer még hatékonyabbá teszi a munkát. Úgy tervezték, hogy szükség szerint öntözze a kert egyes részeit – gyep, fák, cserjék, növények. Szükséges-e öntözőrendszer, még akkor is, ha van elegendő csapadék? Ha háromnaponta esne az eső, és még mindig ugyanannyi csapadékvíz esne, akkor nincs szüksége öntözőrendszerre. A természet azonban nem így működik. Ezért az egyetlen módja annak, hogy gyönyörű kertje legyen, annak biztosítása, hogy a gyep és a növények rendszeresen egyenletes mennyiségű vizet kapjanak. A száraz évszakban, vagy ha kevés eső van, öntözés nélkül, a kert már néhány nap múlva rosszul nézhet ki. Miből áll az automatikus öntözőrendszer? A rendszer vezérlőből, szelepekből (amelyek kinyílnak és bezáródnak, hogy kiengedjék és leállítsák a víz áramlását a föld alatti csövekbe) és sprinklerből (amelyek elosztják a vizet meghatározott területeken) állnak. Az öntözőrendszer esőredőnyökkel, talajnedvesség-érzékelőkkel és csepegtető övezetekkel tovább módosítható.